Why won't Web-to-Lead create records of a certain Record Type? - Answers - Salesforce Trailblazer Community
Trailblazer Community
Ask Search:
Evan ShearinEvan Shearin 

Why won't Web-to-Lead create records of a certain Record Type?

I've got a Web-to-Lead that works fine most of the time. However, when I select one particular record type, it fails and I get the error message:

 

Reason: Your Lead could not be processed.
This error occurred when the flow tried to create records: INVALID_OPERATION: Queue not associated with this SObject type. You can look up ExceptionCode values in the SOAP API Developer Guide. Error ID: 1204926529-13370 (-321193519)
Best Answer chosen by Evan Shearin
Evan ShearinEvan Shearin
I figured out the source of the problem. The error message was completely misleading. The issue was with an automated process that was triggered when that record type was created.

All Answers

Evan ShearinEvan Shearin
What might I be missing here?
Eric PraudEric Praud
Hi Evan,

According to the error message, it looks like it's trying to assign the lead to a queue where the lead object is not assigned.
Go to this queue in the setup and check that Lead is selected in the Supported Objects
Evan ShearinEvan Shearin

Thank you!

Lead is definitely selected in the queue. Is there a way that a queue might not understand what object that record type is on? Since it works for the other record types on the same object, I can only think that it somehow isn't getting that. But I can't imagine where that would happen.

Evan ShearinEvan Shearin
I figured out the source of the problem. The error message was completely misleading. The issue was with an automated process that was triggered when that record type was created.
This was selected as the best answer