Travis CLI travis login --org  Not Found error - unable to log in - Answers - Salesforce Trailblazer Community
Trailblazer Community
Ask Search:
Colbridge  Colbridge   

Travis CLI travis login --org  Not Found error - unable to log in

In trailhead while practicing CI using Travis CI CLI in the 
Continuous Integration Using Salesforce DX - Wire It All Together Unit - https://trailhead.salesforce.com/content/learn/modules/sfdx_travis_ci/sfdx_travis_ci_wire_it

Getting the following error while trying to login to GitHub using the command travis login --org 

Error:
We need your GitHub login to identify you.
This information will not be sent to Travis CI, only to api.github.com.
The password will not be displayed.

Try running with --github-token or --auto if you don't want to enter your password anyway.

Username: myusername
Password for myusername: *************
Not Found
for a full error report, run travis report

Entered my GitHub username and password correctly, still can't log in. Any ideas how to resolve this?

Thanks.
Best Answer chosen by Colbridge  
Colbridge  Colbridge  
Was able to figure it out after spending several hours. 

You will need to create a new personal access token in GitHub here: https://github.com/settings/tokens

Then instead of using your GitHub password, copy and paste the new token and enter the following command instead at the command prompt:

travis login --github-token YOURTOKENHERE

Successfully logged in as username!

Good luck. Hope this helps someone. 

All Answers

Colbridge  Colbridge  
Was able to figure it out after spending several hours. 

You will need to create a new personal access token in GitHub here: https://github.com/settings/tokens

Then instead of using your GitHub password, copy and paste the new token and enter the following command instead at the command prompt:

travis login --github-token YOURTOKENHERE

Successfully logged in as username!

Good luck. Hope this helps someone. 
This was selected as the best answer
NagendraNagendra (salesforce.com) 
Hi Colbridge,

Hope you are doing well.

I am from Trailhead support. We are glad that you were able to resolve the issue.

May I request you please go ahead and mark this thread as closed by choosing the best answer so that it will be helpful for others who are encountering a similar issue.

Best Regards,
Nagendra
Jeroen BurgersJeroen Burgers
Hi @Nagendra, same issue here. Should the Trailhead module be updated with this info?