Package installed only for some profiles, but I wanted to expand to others - Answers - Salesforce Trailblazer Community
Trailblazer Community
Ask Search:
Isabela DominguesIsabela Domingues 

Package installed only for some profiles, but I wanted to expand to others

Package installed only for some profiles, but I wanted to expand to others. I'v  installed Sales Navigator to only certain profiles but now I need to add more profiles. I've already tried to update instaling to others profiles but even with it those components are'nt showing for them.
Best Answer chosen by Isabela Domingues
Isabela DominguesIsabela Domingues
Hi,

I did all those things that you said but no success and than I just only uninstall it and install it again, and now it's working fine. But thank you all that responded ;)

All Answers

Sumeet KumarSumeet Kumar
Hi Isabela,

When you install a package you get an option to have the package installed for all users or some profiles. Please make sure you select All users. Please refer to the scresnshot below:

User-added image

Please do let me know if you need any additional information. Also, uninstall and install again and see whether it's working or not.

Regards,
Sumeet
Manasa UdupiManasa Udupi
Hi Isabela,

Have you tried this already?
https://help.salesforce.com/articleView?id=distribution_assigning_user_licenses.htm&type=5 (https://help.salesforce.com/articleView?id=distribution_assigning_user_licenses.htm&type=5)
Michelle FunchesMichelle Funches
Hi Isabela,

You'll need to give each Profile permission to view and use the Sales Navigator object(s).

If you are using the Enhanced Profile UI, go to Profiles in Setup, click on the profile name, then click on Object Settings. Scroll down to the Sales Navigator object and click on it. Then click the Edit button, then change the Tab Settings to Default On and save. 

If you need to restrict access for certain profiles, you can do so here as well in the Object permission and Field permissions sections. More info here:https://help.salesforce.com/articleView?id=users_tab_visibility.htm&type=5 (https://help.salesforce.com/articleView?id=users_tab_visibility.htm&type=5)
 
Isabela DominguesIsabela Domingues
Hi,

I did all those things that you said but no success and than I just only uninstall it and install it again, and now it's working fine. But thank you all that responded ;)
This was selected as the best answer